Topaasia – gälliwashere Oy

Topaasia – gälliwashere Oy

Pelimies Jussi Galla soitti meille eräänä päivänä ja sanoi ”Moi! Olette kuulemma hyviä tyyppejä. Mulla on idea. Saanko tulla käymään?” Jussi tuli, toi pullaa ja korttipelipakan mukanaan. Hän kertoi, että yrityksen tavoitteena on olla maailman suurin konsulttifirma ilman yhtään konsulttia. Okei, ei kait siinä – lähdetäänhän suunnittelemaan!

Topaasia pähkinänkuoressa

Topaasia® -pelien perusideana on tarjota tiimeille vaivaton, toistettava ja tehokas tapa priorisointiin, yhteisen suunnan ja ongelmakohtien kirkastumiseen. Korttipakkoja on useita erilaisia, esimerkiksi projektiin, asiakaskokemukseen, rekrymarkkinointiin ja myyntiin löytyy oma pakka.

Meidän tehtävänä oli suunnitella korttipakalle, tiimalasille ja sääntökirjalle kotelo. Ideana oli, että jokainen paketti on samanlainen, mutta kannessa oleva tarra kertoo, mikä kyseisen pakan aihe on. Värimaailman piti tukea Topaasia -korttipakkoja, jotka itsessään ovat jo melkoisen värikkäitä. Näin päädyttiin tekemään ulkopaketti ruskeasta ja sisäosa mustasta kartongista.

Haastava tuotekehitys palkitsee

Paketointia lähdettiin suunnittelemaan ja hieromaan alkuvuodesta 2016. Nyt keväällä 2017 tuotantoprosessi on vihdoin tehokas, ketterä ja lopputulokseltaan sellainen kun olla pitää. Protoja on tehty satoja kappaleita ja millejä on hierottu tuntitolkulla. Joskus pitkä tuotekehitys vaatii aikaa sekä rutkasti pahvia ja hermoja.

Iso haaste paketoinnin suunnittelussa oli yläkannen Topaasia -logon ja alaosan tuotekuvauksen tekstin saaminen pakettiin. Alussa kaikki tehtiin käsin leimaamalla, mutta jälki ei ollut tasalaatuista ja muuten ihan mallikelpoisia paketteja meni hukkaan iso kasa. Tämä ratkaistiin sillä, että paketointimateriaali vaihdettiin ohuempaan kartonkiin, jonka sai vedettyä läpi printteristä. Nyt jälki on tasaista, eikä hukkakappaleita juurikaan tule!

Toinen merkittävä kehityskohta oli paketoinnin kasaaminen. Aluksi liimattavia kohtia oli kymmeniä kappaleita ja yhden boksin tekemiseen käytettiin kymmeniä minuutteja työaikaa – jossa ei tietenkään ollut mitään järkeä. Hitaalla, mutta määrätietoisella tuotekehityksellä liimasaumoja saatiin vähennettyä ja nykyisin Topaasia -pakettissa liimattavia osia on kaksi!

Isoin, asiakkaan silmiin näkyvä tuotekehitys on ollut kuitenkin kannen rakenteen muuttaminen aivan täysin. Aiemmin kansi oli läppämallinen ja napsahti kohdilleen magneetin voimalla – jälleen ihan toimiva ratkaisu, mutta se vei aivan liikaa työaikaa! Uudesta kannesta tehtiin kokonaan erillinen osa, joka nousee alemman laatikko-osan päältä paljastaen pakkauksen sisällön.

Yhteistyöllä homma toimii

Topaasia -keississä parasta on ollut ehdottomasti kehitystiimin yhteistyö! Meillä on tiimin kanssa yhteinen Whatsupp -ryhmä, jossa keskustellaan milloin mistäkin korttipelin kehitykseen liittyvästä asiasta, oli se sitten paketointi, graafiset aineistot tai ihan ylipäätäinen hölynpöly. Tämän asiakastyön kautta olemme saaneet omaan yhteistyöverkostoon useita huipputyyppejä ja vahvat suositukset eteenpäin!