Moocbin vuosi 2018

Moocbin vuosi 2018

Hyvää alkanutta vuotta 2019! Vuosi 2018 olikin Moocbilla erityisen tapahtumarikas, hyppää mukaan muistelemaan mitä kaikkea viime vuonna tapahtui.

 • Tammikuussa 2018 vuokrattiin Puistokadun liikkeen alakerrasta iso varastotila ja rempattiin se vain todetaksemme, että tilaan ei saa laseria tai muitakaan työkoneita fiksusti. Tähän astisen yritystoiminnan typerin moka, mutta tulipahan tehtyä. Tilaa oli pakko saada lisää, kun 35 neliön kokoinen työpaja alkoi käydä ahtaaksi. Tila toimi varastona muutaman kuukauden, kunnes löydettiin kokonaan uusi työpaja.

 • Alkuvuodesta saimme viimeisenkin yrityksen lainaerän maksettua, joten Moocb on nyt kokonaisuudessaan yrittäjien omistama. Wohoo!

Rentouttava loma Teneriffalla luonnon keskellä.
 • Maaliskuussa pidettiin hyvin ansaittu lomaviikko Teneriffalla, joka kaikesta korniudestaan huolimatta oli erityisen kaunis saari. Vuokrattiin auto ja ajeltiin pikkuteitä vuoristoon patikoimaan. Ei tietenkään löydetty oikealle reitille, vaan törmättiin matkalla eksyksissä olleeseen suomalaismummoon ja päädyttiin lopulta rakennustyömaalle, josta päästiin onneksi maantien kautta takaisin lähtöpisteeseen. Kai sitä nyt kerran lomassa täytyy eksyä, vaikka Iitalla onkin mielestään pettämätön suuntavaisto! (kröhöm…)

 • Huhtikuussa päätettiin tehostaa oman työn johtamista ja otettiin käyttöön projektinhallintaohjelma Trello, josta on tullut ihan korvaamaton työkalu! Oikeasti, jos olet yrittäjä ja painit asiakastöiden hallinnassa, ota Trello käyttöön N-Y-T. Ohjelman perusmalli on ilmainen ja toimii niin selaimessa kuin puhelimessa. Ilmaisversio riittää aivan mainiosti alkuun pääsemiseen ja tarvittaessa siihen voi ostaa power uppeja, joilla saa lisätoimintoja.

 • Huhtikuussa koitti perinteinen Kuopio Designmarket, jonka tapahtumatuottamista Iita on tehnyt kolmisen vuotta. Designmarket keräsi Yhteiskoulun saliin 40 myyjää ja tunnelma oli mahtava. Henri pyöri tapahtumassa yleismiehenä ja auttoi mm. myyjiä laittamaan pöydät järjestykseen.

Toukokuussa suunnattiin Kiinaan koko perheen voimin.
 • Toukokuussa oli jälleen reissun paikka, kun koko Sallisten perhe suuntasi Pekingiin. Nähtiin Kesäpalatsi, Kielletty Kaupunki, Kiinan muuri ja syötiin loistavaa Pekingin ankkaa! Ikimuistoinen matka ja kokemus, varsinkin ruoan suhteen.

 • Uusi työpajatila Haapaniemeltä löytyi jo huhtikuun puolella ja kesäkuussa pääsimme  muuttamaan! Työpaja on valoisa ja noin 80 neliön kokoisessa pajassa yrityksellä on tilaa kasvaa ja sijainti on juuri sopiva – kävelymatkan päässä kotoa ja asiakkaat pääsevät helposti pihaan autolla.

Uusi työpaja Haapaniemellä nimettiin Leikkaamoksi.

Muuttoa tehtiin useampi viikko. Tavarat liikkuivat Iitan siskon lainaamalla autolla, keskustasta Haapaniemelle ravattiin varmaan viisikymmentä kertaa. Helle teki muutosta raskaan ja töitäkin piti keretä tekemään kamojen roudauksen lomassa.

Lopulta hyllyt saatiin paikoilleen, mutta vieläkin osa tavaroista odottaa loppusijoituspaikkaa eikä avajaisia olla saatu pidettyä vieläkään. Loistava Juho Ojala kävi maalaamassa työpajan ison tasaisen seinäpinnan ja maalaus piristää yrittäjiä ja asiakkaita joka päivä!

 • Heinä-elokuussa pidettiin ensimmäistä kertaa kolmen viikon mittaista lomaa, tämä oli meidän yrittäjäuralla melkoinen saavutus! Asiakkaat olivat hyvin ymmärtäväisiä, kun hyvissä ajoin ilmoitettiin lomasta. Rentouduttiin, käytiin festareilla ja matkailtiin vähän kotimaassa. Paussi tuli tarpeeseen, eikä 30 asteen helteessä pajalla olisi voinut töitä tehdäkään!

Rouva Musta kävi ottamassa uudet brändikuvat uusissa tiloissa.
 • Syyskuussa valokuvaaja Tiina Haring aka Rouva Musta kävi ottamassa uudet brändikuvat meistä ja uudesta työpajasta. Rentoa, helposti lähestyttävää tyyliä, joka toimii niin somessa kuin nettisivuillakin. Suuri kiitos Tiinalle, kuvat toimivat loistavasti!

 • Lokakuussa lähdettiin oikealle ensimmäiselle kunnon messureissulle ulkomaille. Suuntana oli Hollannin Eindhoven ja Dutch Design Week, joka osoittautui erityisen mielenkiintoiseksi ja mammuttimaisen isoksi tapahtumaksi. Etsittiin uusia ideoita, inspiraatiota, materiaaleja, valmistusmenetelmiä ja tutustuttiin toisiin designereihin. Iita tsekkaili tietysti, miten Design Weekin tapahtumatuotanto toimi ja hienostihan se pelasi. Eindhoveniin palataan varmasti vielä uudelleen.

 • Joulukuussa saimme odotettua postia Kiinasta, kun uusi laserleikkuri löysi tiensä perille. Kone on Thunder Laser ja sen leikkauspinta-ala on 90 x 60 cm, joka tarkoittaa sitä että voimme jatkossa tehdä isompia leikkaustöitä entistä tehokkaammin! Uusi kone on nimenomaan laserleikkausta varten, vanha työjuhta Epilog jatkaa pienemmissä töissä ja erityisesti laserkaiverruksien parissa.

Leimasin on asiakkaiden suosikki vuodesta toiseen.

Vuoden 2018 hitit:

 • Leimasimet, joita tehtiin vuoden aikana asiakkaille yli 150 kappaletta
 • Ultra Leather -tekonahkamerkit, joiden myynneillä katettiin käytännössä uuden laserleikkurin hankinta.
 • Alihankintapuolella kankaiden ja korujen laserleikkaus, joita tehtiin vuodessa useita kymmeniä tuhansia.

Kiitos sinulle vuodesta 2018, meillä oli mahtavaa ja sama meno jatkuu vuonna 2019!

Tags: