Laserleikkauksen hinta

Laserleikkauksen hinta

Laserleikkauksen hinta on ymmärrettävästi kaikkein kysytyin yksityiskohta palvelussamme. Laserleikkauksen hinta asiakkaan kannalta tietysti toivoisi, että pystyisimme tarjoamaan suoraan sivuillamme hinnat tuotteille, mutta kun kyseessä on aina yksilöllinen, asiakaskohtainen alihankintavalmistus, jokainen keissi on omanlaisensa.

Laserleikkauksen hinta muodostuu
karkeasti seuraavalla kaavalla:

Tiedoston suunnittelusta ja käsittelystä
aiheutuvat kustannukset
+
Materiaalikulut
+
Työstöaika
=
Kappalehinta

 

Lue alempaa, mitä kukin näistä pitää sisällään!

 

Tuakon Takomo - Nahkaleikkaus

Tuakon Takomo - Nahkaleikkaus

Tiedoston teko ja suunnittelukustannukset

Ajotiedoston teko ja suunnittelukustannukset määräytyvät siihen käytettävän ajan mukaan. Joskus saamme tiedoston hyvinkin valmiina asiakkaalta, jolloin tiedosto vain asemoidaan työstöalalle ja leikataan, mutta monesti tiedoston eteen tehdään lisää töitä, jotta se toimii laseroitaessa oikein.

Yleisimpiä muokkauksia ovat: väriprofiilien muokkaukset (CMYK -> RGB), vektoriviivojen siistiminen liiallisista ankkuri/viivapisteistä, päällekkäisten tuplaviivojen poisto tai piilossa olevien viivojen poisto. Normaalilla tulostimella kun ei haittaa, jos tiedostojen eri layereiden/kerrosten alla on piilossa turhia objekteja, mutta laserleikkurilla kaikki tiedoston viivatieto vaikuttaa laserleikkauksen ja -kaiverruksen lopputulokseen.

Tiedostot vaativat monesti myös leikkausjärjestyksen suunnittelua, jolloin merkkaamme leikkausjärjestyksen eri värisin viivoin, jotka laserleikkuri lukee halutussa järjestyksessä. Suurimmassa osassa töissä voidaan luottaa koneen laskemaan järjestykseen, mutta joissakin sarjaleikkauksissa on parempi tehdä tämä itse parhaan lopputuloksen saamiseksi!

Aloitus- ja lopetuspisteet on myös hyvä katsoa sellaisiin paikkoihin, jossa ne näkyvät mahdollisimman vähän, sillä esimerkiksi vanerissa ympyrämuotoa leikattaessa aloitus- ja lopetuskohta näkyy materiaalin leikkaussivulla pienenä tummana pystysuuntaisena viivana. Tällaiset kohdat on hyvä piilottaa mahdollisuuksien mukaan terävien kulmien nurkkien tai kärkien kohtaamispisteisiin.

Materiaali

Valittu materiaali, sen menekki, esivalmistelu ja jälkikäsittely vaikuttavat kaikki hintaan. Esikäsittely on yleensä materiaalin suojaamista ohuella tarrapaperilla laserleikkauksen aikana syntyviltä palojäljiltä. Jälkivalmistelut ovat usein tämän suojapaperin poistamista tai esimerkiksi leikattujen osien reunojen puhdistusta. Materiaalimenekki tulee suoraan siitä, paljonko materiaalia menee itse leikattavaan osaan ja paljonko materiaalista menee mahdollisesti hukkaan. Useita kappaleita leikattaessa osat pyritään asettelemaan mahdollisimman tiiviisti, jotta materiaalihukka saadaan minimoitua.

Työstämme myös asiakkaan itse toimittamia materiaaleja, jolloin emme tietenkään veloita materiaalikuluja. Pystymme laseroimaan laajaa kirjoa materiaaleja, mutta varmistathan aina ennakkoon, että pystymme työstämään juuri sinun toivomaa materiaalia! Esimerkiksi normaalia vaneria pystymme ainoastaan laserkaivertamaan ja PVC-muoveja emme työstä laisinkaan.

Nämä edellämainitut suojapaperien poistot ja reunojen putsaukset voidaan myös jättää asiakkaan hoidettavaksi, jolloin alihankintana tehdyn laseroinnin kokonaiskustannuksia saadaan pienennettyä.

Riemupuoti - korvakorujen laserleikkaus vanerista

Riemupuoti - korvakorujen laserleikkaus vanerista

Työstöaika

Työstöaika määräytyy tiedoston monimutkaisuuden, valitun materiaalin ja sen materiaalipaksuuden mukaan. Laserleikkauksen asetuksissa on säädettävinä 4 asiaa: Leikkausnopeus, leikkausteho, säteen intensiteetti/pulssimäärä sekä tarkkuus. Kaikille materiaaleille luodaan oma leikkausprofiili, jossa nämä asetukset hierotaan mahdollisimman hyvin kohdalleen. Tavoitteena on saada muoto leikattua ampumatta sädettä liian tehokkaasti materiaalin läpi. Läpimenevä säde välähtää aina pohjaritilän yli kulkiessa ja materiaalin taustaan voi tulla tästä ei-toivuttuja pieniä väkäsiä.

Kerro kaikki tiedossa olevat yksityiskohdat

Mitä enemmän meillä on ennakkoon tietoa projektista, sitä paremmin saamme hinnan laskettua. Kun kysytään suuntaa-antavaa hinnoittelua, vastaus on usein ”joistakin kymmenistä senteistä jopa kymmeniin euroihin per kappale”. Jokainen asiakastyö on meillä yksilö ja laskemme hintamme aina sen mukaan, mitä kukin työ pitää sisällään. Tämä on kaikkein kannattavinta sekä meille, että asiakkaalle.

Laita siis rohkeasti viestiä ja katsotaan juuri sinun projektille sopivin kokonaisuus!